Tips voor een sportieve zomer

Met de zomer in onze bol, liggen de stranden in Gelderland weer vol. En wat voor ons allemaal geldt: ultieme ontspanning komt na een beetje beweging! Daarvoor ben je op onze recreatiegebieden aan het juiste adres. In deze blog geven we je drie tips voor een sportieve zomerdag.

Gratis faciliteiten aan het strand

Deze zomer halen we de sportschool naar het strand! Een urban sportspark is een veelzijdige beweeglocatie voor sporters van alle leeftijden en niveaus. Ideaal voor strandgangers die hun ‘summerbody’ willen onderhouden, bijvoorbeeld met een calisthenics workout. Onze urban sportsparken bevinden zich aan stranden verdeeld over heel Gelderland; klik hier om ze te ontdekken.

Bij ieder urban sportspark bevindt zich het startpunt van een unieke hardlooproute. De groene omgeving werkt verkoelend, net als een heerlijke plons in het water waar tijdens je rondje over uitkijkt. In een speciale blog nemen we je alvast mee naar twee routes, die op Bussloo (Veluwe) en op ‘t Hilgelo (Achterhoek). Gaat het kriebelen? Klik dan hier en ontdek een route bij jou in de buurt.

Ontdek alle beweeglocaties

Gezellig golfen in groene omgeving

Zin in een actief uitje met vrienden of familie? Dan is Pitch & Putt ideaal! Gezelligheid staat voorop; je hebt geen golfervaring nodig. Pitch & Putt is leuk voor iedereen en te beoefenen op prachtige golfbanen verspreid over heel Gelderland. Klik hier om er een te ontdekken bij jou in de buurt. En klik hier om te zien hoe gezellig het kan zijn.

Op onze recreatiegebieden vind je ook golfbanen in alle andere maten, van de leukste midgetgolfbanen tot de grootste Par 72 banen! Je vindt ze op de onderstaande recreatiegebieden:

Golfbanen voor Pitch & Putt

Suppen, waterskiën en meer

De hype rondom Stand Up Paddling (SUP) oftewel suppen is groot, en nu ook zichtbaar op de mooiste recreatiegebieden van Gelderland! Je kunt uitrusting huren en goed voorbereid te water gaan, waar je beweegt en ontspant tegelijk. We hebben de beste SUP aanbieders en hun locaties op een rijtje gezet in deze blog.

Geen zin in suppen? Onze recreatiegebieden hebben nog zes andere watersporten te bieden! Waterskiën en wakeboarden zijn de populairste. Het is altijd druk op Gelderse waterskibanen, vanwege de unieke omgeving en gezellige terrasjes. Klik hier voor een sfeerimpressie. Als je wil (leren) surfen dan ga je naar Veluwe aan Zee, dé surfspot van Midden Nederland. Bij twijfel tussen de verschillende watersporten, klik dan op de gele knop hieronder en ontdek welke het best bij jou past.

Ontdek alle watersporten